graphic
The Usui System  of  Natural Healing

Wat is Reiki?

Reiki is een natuurlijke heelwijze die zijn grondslagen vindt in Japan. Reiki is een samenvoeging van Rei = Zon en Ki = Kracht; Zonnekracht, Licht-kracht dus. Wanneer je de zon voorstelt en er even bij stilstaat wat deze energiebron voor jou hier op aarde betekent, dan kun je wellicht ook voelen wat Reiki voor jou zou kunnen betekenen. Reiki wordt via de handen doorgegeven. Deze energie kun je gebruiken voor jezelf, tevens ben je in staat om deze energie door te geven aan andere mensen, dieren, planten enz. Veelal geef ik een Reiki-behandeling ter afsluiting van een diagnose of een therapeutische behandeling.

Wat doet Reiki?

Reiki verzacht, verlicht, harmoniseert, geeft balans, kracht etc. Het houdt in, dat Reiki gelijk staat aan universele energie en is daardoor op verscheidene punten bruikbaar binnen het dagelijks leven van de mens. Helen of genezen door Reiki betekent meer dan het kwijtraken van storende kwalen, Reiki heeft ook te maken met een warm, liefdevol contact ontwikkelen met jezelf, en luisteren naar de signalen die vanuit je lichaam komen. Het betekent, dat het lichaam en/of de geest loskomen uit een evt. verstarde positie en weer gaan bewegen, veranderen, ontplooien. Deze verandering versterkt zodanig de persoonlijke energie, dat iemand daardoor weer energieker aan het eigen herstel  kan werken (zoeken van hernieuwd evenwicht). Een Reiki behandeling blijkt veelal pijn doen verminderen of verdwijnen. Tevens ondersteunt Reiki op harmonieuze wijze het proces van natuurlijk genezen. Reiki kan altijd op zich gegeven worden, maar is ook zeer goed te combineren met anderen vormen van hulp. De Reiki-behandelingen wordt bij mij thuis gegeven en dat is een eigentijdse voortzetting van een traditie, zoals die begonnen is in Japan, waar de grondleggers van Reiki in Tokio een Reiki-kliniek leiden. Reiki is voor iedereen met welk lichamelijk of geestelijk probleem dan ook. De duur van de behandelingen, en het aantal behandelingen zijn afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten.

Kan ik Reiki leren?

Bij ieder mens kan het Reiki-kanaal worden geopend. Er zijn drie graden te behalen.  Reiki leer je bij een Reiki-master  (ook wel Reiki- leraar genoemd). Je begint met de eerste graad. In 4 dagdelen (veelal een weekeind) leer je wat Reiki is, hoe jij je afstemt op het geven van Reiki, de posities van de handen en word je geïnitieerd voor het openen van jouw Reiki-kanaal. Na een periode van ca. een halfjaar kun je de tweede graad gaan halen. In deze cursus leer je te werken met symbolen en mantra's (mantra = heilige klank). Daarmee leer je hoe je met Reiki op afstand kunt werken en hoe je een mentale behandeling kunt geven. Tevens leer je een symbool en mantra om met kracht te kunnen werken. Deze cursus wordt gegeven in twee dagdelen. Na verloop van tijd kan het zover komen dat je aan de derde graad toe bent. De 3e graad bestaat uit twee delen. De 3A is bedoeld voor mensen die een initiatie wensen voor hun persoonlijke groei, maar nog niet aan het Masterschap 3B toe zijn.

Reiki-cursus?

Reiki kun je leren bij een Reiki-master.  Ga op zoek naar een Reiki-master waarbij jij je op je gemak voelt. Reiki is wat ik als iets onmisbaar ervaar voor mijzelf en voor het uitvoeren van mijn praktijk. Daarom wil ik Reiki delen en geef ik Reiki-cursussen. De “Vereniging van Reiki-Masters” heeft als vrijwillige bijdrage, voor zowel de eerste, tweede, 3A en de Master-graad (3B) een gift van €150,-- geadviseerd. U kunt daar, naar draagkracht, van afwijken.

Heeft u nog vragen, dan kunt u mij iedere werkdag ‘s morgens tussen 08.00- 09.00 uur bellen op telefoonnummer: 0591- 634 072.

Kijk ook eens op de website van de graphic"Reiki Vereniging Cirkel"